fredag 8. januar 2010

Lille rosin.........!

For ei glede !! Eg har vore på skattejakt på loftet heime hos mine foreldre.Rettare sagt på spiskammerset til min kjære avdøde bestemor/farmor. Å der fann eg denne kjempe gammle boksen som har skrifta ROSINER,og det er ripet inn i boksen:-))) Den er grå/svart med kvit skrift.Ja den kan nok sjå ut som om den er kjøpt idag,og kjem frå JDL!
Det vekte mange gode minner frå min barndom.Denne boksen brukte bestemor kun til sine julemenn. Denne boksen er stor,og den var full av julemenn kvar jul!Det som var da er at eg var ekstremt glad i både julemenn og ikkje minst rosiner:-)) Ja oss er 4 søsken som alle var glad i julemenn,spes.dei som bestemor lagde !!Så denne boksen har eg opnet mange mange ganger opp gjennom åra:-))Å at den skulle få komme heim til meg kunne ikkje vore bedre!! Rart at eg ikkje har sett den før...hmhmhm Og eg skal ikkje stikke under ein stol at eg var rund og god som lita jente ( ja ja....og er vel kansje det enda)Men eg et ikkje så mykje rosiner idag,og slett ikkje julemenn!
Men eg har ei tante som synst nok at dette var litt artigt,for ho gjekk rundt å kalla meg for " min lille rosin "...hehehe Eg hadde tjukke bolle kinn,lange lyse fletter...jaja
Men denne boksen er kansje for nokon berre rusk,men for meg betyr den mykje!! Å den ber preg av at den har vore mykje brukt i mange mange år !! Eg spurte min far kor gammal han trudde den var,men det visste han ikkje heilt.Men den har vore i hus sidan han var liten,og han er født for knapt 70 år sidan,og han er eldst av hans søsken. Han ville tru at det er mi oldemor som har hatt denne først. Boksen er godt brukande idag,tett som berre det !
Ja er ein på skattejakt så er ein på skattejakt !! For jammen ta der dukka MIN lille matboks opp...å da vart eg jammen ta rørt og!! Dette er min søte matboks som eg bar med meg min første skuleår! Tenkt at eg skulle finne den da !! Eg gjekk så kry på skulen min første skuledag med ein liten rød ransel på ryggen,i ført heime sydd orange kjole med kvite lange strømper.Ja å mine kjente lyse lange fletter med sløyfe i håret!! Ja det var tider!!
Tenkt alt oss hadde i hus,men.....Ja for min far har vore alt for flink til å kaste ting og tang frå huset.For han er dette mykje skrot !! Huff!!
Men eg huskar godt når eg og min bror fekk kjøpe kvar sin matboks.Min var rød med pusekatt,min bror sin var blå med hund på...hihihi
Ja da er eg så gammal at denne boksen har nok blitt eit klenodium,eller?! Ivertfall så er den da knapt 40 år gammal:-))) Men for ei glede å finne den,og sjå så søt !!!


Ja og til slutt må eg vise/ fortelje at her eine dagen før jul så skulle min svigerfar til å KASTE denne knall fine apotekboksen i boss !!!! Men da var der ein "liten" gut ( ja vår minstemann her i hus som slett ikkje er så liten lenger....) som klarte å stoppe han....." Denne vil heilt sikkert mamma ha,dette er sånn gammaldags boks som ho likar,roper han" hahahaha
Jepp,guten har skjønt det han...hihi
Sjå den boksen da,kjempe tøff!! Å det har nok vore mykje medisin i denne.Å det rare er at det lukter ut av den,ja medisin!! Men han aner ikkje kor gammal den ka vere,men gammal er den !!
Artigt !!Ja da har eg vist dokker litt av mine minner.Håper dokker ikkje synst dette var alt for kjedelegt!!
Ja da er det atter helg !! Eg vil ønske dokker alle ei god helg,ta vare på alle rundt dokker !!!

Varm vinter klem frå,

39 kommentarer:

Christine C sa...

Så herlig innlegg! Kjempefin den rosinboksen, og ekstra fin når det er så mange minner knyttet til den :) Fikk en liten aha-opplevelse da jeg så kattematboksen din, for jammen om jeg ikke hadde omtrent maken da jeg var liten...det hadde jeg nesten glemt. Et artig gjensyn!

Håper du får en fin helg!

Mitt hvite hus sa...

heisan godt nytt år... for et herlig innlegg....så mange gode minner og de flotte tingene da... likte godt den rosin boksen.. virkelig nostalgisk...


Håper du har det bra..

Klem Kerstin

Ellemeller sa...

Ojoj, kor heldig du har vore!! Rosinboksen var spesielt flott! Det er noko spesielt med minna som rislar i kroppen ved slike gjensyn. Eg hadde òg ein liknande matboks, skal tru kvar den har tatt vegen? SIkkert i bosset, mamma er ikkje flink til å ta vare på ting.

Anonym sa...

SÅ herlig Randi!,
-mange skatter der:-)
So kjekt å sjå et innlegg frå dej!
Riktig god helg,kos dej!
Klem,Hege.

Hulda sa...

Kjempefin boks du har funnet deg, som det står rosiner på. Nydelig, og riktig in i tiden. ;)

Crinoline sa...

For noen flotte funn,Randi.Ekstra hyggelig når det er knyttet så mange minner til dem.Ønsker deg en god helg,her er det -22.Klem

Les Cotrions sa...

Faboulous treasures you found Randi and sweet memories!
Wish you a nice week end!
Vale

Guttemamma sa...

Deilige minner du deler med oss,Randi. Nydelige gamle ting...og sånn matboks hadde søster'n min,jeg hadde med hund...hadde helt glemt dem.
nattaklem og god helg

Ellemeller sa...

Julenissebesøket gjekk heilt supert, eg lurer på å leie han ut kvar jul;)
Neste gong du ikkje rekk ferga, eller når du vil, må du berre banke på døra, du er hjarteleg velkomen:)
SKulle helse deg frå Mellomste:)

siren sa...

Heia Randi! Kjempestilig boks, og jeg skjønner godt at den vekker minner hos deg og har betydning. :)

Anonym sa...

hei vennen og Godt Nytt År!!

Slike minner er ikke kjedelige!! og det der kaller jeg en skatt med STOR s.. for det er ikke alle som kan hente frem noe slikt fra egen familie..

husker godt den matboksen.. hadde en selv:o)))

Tror du skal ta deg flere runder i det huset!! ligger sikkert noe gjemt en eller annen plass:o))

klem fra mæ

moa sa...

hei søte gode deg!

ååå, for en ursøt sort gammel boks med rosiner på...så vakker..og veldig gøy at den ER gammel og er etter forfedre..skjønner du ble glad for det funnet! så søte primulablomster også..
og herlig nostalgisk matboks..den hadde jeg også :0) ...med pusekatt på, tjihi....
ha en skjønn søndagskveld, min venn!
STOR moaklem

Draume Elin :) sa...

:) Fekk fram nokre minner sjølv, eg! Pussig med slike bruksting, ein kan nesten oversjå det vakre i dei i mange år, for så å gjenoppdage dei! Eg har vore i kjellaren til mor mi no i haust, og funne mykje eg ikkje hadde sett før. Eg hadde også ein slik matboks, med katt på? Eit dyr var det i alle fall :) Takk for tankeferda!

Ha ei flott januarveke!
Klem frå Elin inni Storfjorden :)

trineb sa...

Hehe.. Eg kjente att den apotekboksen ;-)
Stå på Emil, dokke to er eit flott team!

siren sa...

Heia! Nei vi har ikke så fint vær her før tida, men det blir likar etter hvert, heldigvis! Misunner deg sola litt, den er ikke tilbake hos oss før nå i slutten av januar. Ja jeg studerer enda, men tar nå bachleroppgaven, så da blir det heldigvis roligere enn i fjor. Ønsker deg en fin dag! Klem :)

Anonym sa...

Hei Randi :)
Så gøy at du har funnet mange gamle minner, er så koselig når enn finner igjen ting fra enn var liten. Fant min gamle bamse her om dagen, over 40 år gammel :) Ja du verden hvor mange gamle skatter det er som er blitt kastet. Min bestefar tok øksa og hogget opp de gamle møblene... Veldig synd, for det hadde vært utrolig gøy å ha..
Håper alt er bra hos dere. Her har vi det fint, har fått Stine og Marius hjem i dag og det var godt... Har savnet dem.. Så nå har de funnet sengen, min seng... Så da får vi jo se hvor god søvnen blir i natt, men er jo så koselig også da:) Du må ha en super fin uke, kos deg:)
Håper vi snakkes snart, savner deg:)
God klem fra Anita

Susanne sa...

Halloen, kjære Randi!

Så koselig med en liten hilsen fra deg! Husker ikke om jeg har ønsket deg godt nytt år engang! Isåfall gjør jeg det igen; Håper du får et fantastisk flott år, og at alt du ønsker og håper på skal oppfylles ;O)
Jeg har hatt en lang og deilig juleferie, men det nye året begynte med full pakke. Første fridag hadde jeg igår. Da ble det jammen aketur med Adrian, og baking av noen utrolig gode muffins!

Er veldig glad for å se deg her igjen, Randi! Var nok godt med en liten pause. Roer ned litt jeg nå, må finne en "riktig" form på det :O)
Ønsker deg en fortsatt fin uke, Randi!

Stor klem fra Haldendamen ;O)

Minka sa...

Heisann...de som melder seg på idag får og bli med. Super koselig blogg, og mange fine gamle bokser du hadde funnet deg. Elsker gamle ting jeg, får aldri nok..Klems..

Livs Lyst sa...

Hei Randi!!

Så gøy at du fant disse skjønne boksene! Jeg har en lignende boks, men det står ikke rosiner på den. Jeg har en kjeks-boks. Ja, jeg husker ikke helt hva det står for noe mer..
Men kuule er de! Og denne hadde veldig fin patina!

Ha en fiiiin dag Randi!
Hilsen Liv

Hjerterom sa...

Hei Randi :)
Så koselig innlegg :)

Ikke bare det at de tingene hadde mange gode minner,men jeg synes de var kjempefine også :)
Så bra at ingen har kasta dem!

Spennende med skattejakt ;)

Ha en fortsatt kos dag da:)

Stor klem Siw

moa sa...

hallo du søte randimor!
..innom for og ønske deg en riktig god helg!
og kos deg med masse sjokolade, hihi..

moaklem

Susanne sa...

Hallo, kjære venn!

Titter innom for å ønske deg en riktig god helg!

Stor klem Susanne

Anonym sa...

Berre innom ..- ha ei fin veke!
Klem,Hege.

Draume Elin :) sa...

Hei Randi! Tusen takk for gode ord inne på bloggen min! Eg vart så glad i går når denne ukjende dama la att nokre ord. For eg lurer ofte på kven alle desse lesarane er? Ein blir litt avkledd etter kvart, og eg undrar på kven som eigentleg les innlegga mine? Ein likar å tenkje at der er slike som deg og henne... Og så synes eg det var vanskeleg å få fotfeste med det same. Det har mykje å seie at ein tek seg tid til nye bloggarar. For korleis skal ein elles rekruttere nye idèar og tankar?

Ute ved havet? Ikkje så langt unna meg sikkert? Kanskje ferge... Eg håper å kunne samle ein gjeng med bloggdamer på premieren til Sex and thr City2 i Ålesund. Kanskje har du kommentert på innlegget eg hadde? Ligg link til venstre oppe på bloggen min. Det hadde vore veldig kjekt å møte menneska bak dei flotte bloggane!

Ynskjer deg ein flott onsdag Randi!
God klem frå Elin :)

tinemor sa...

Hei Randi!
Prisen for det smale glasskapet er kr 1700,-
For det andre glasskapet er det kr 2800,- men det er det ei som allerede har på hjemlån...
Klem

tinemor sa...

Det er bare det ene som er på hjemlån da :-)
Klem

Hulda sa...

Heisann :) lenge siden sist. Håper alt står bra til på dine kanter. :)

Anonym sa...

Hallo Randi. Innom med en klem til deg og håper det står bra til!!!!

Nooria sa...

Hei. Ville bare si fra at jeg har sendt epost til deg :-).

Anonym sa...

Kjære Randi, så godt å høre fra deg!!!! Tenker ofte på deg og hvordan det går med deg.. henger du sammen i sømmene??? ser du er involvert i butikk igjen (heidi-anitha)går det bra??

Det går godt med oss.. kaos ble det.. men det går nok over.. Alexandra ville ikke være i Danmark lenger og vi dro hjem.. min mann er fortsatt der nede men vi håper han kan komme etter om ikke så lenge.. men.. vi blir ikke her lenger enn høyst nødvendig.. når lillejenta er gammel nok.. fyker far og jeg sørover igjen :o))

Ha det godt Randi.. la oss høre fra deg snart så vi vet at du har det godt!!!! masse klemma fra mæ

sigrid sa...

Så stilige boksar du har funne igjen...
Kjekt med slike tankereiser..

Hulda sa...

Håper du har det bra, Randi! Lenge siden jeg har hørt fra deg. Ha en finfin dag. :)

Line sa...

Hei Randi! 。◕‿◕。
For nokken fine skatter du he!!...berre so kjempeflott og herlig bloggen din Randi!!:) <3
Stor go klem fra Line

Ellemeller sa...

Hei Randi! ja, det var kjekt å helse på, sånn på ordentleg:) Du veit, det er berre å dinge på når du har lyst! Trur ikkje vi slepp opp for samtaletema;)

Ha ein god natt!

Ellemeller sa...

Og du... no vil vi ha eit nytt innlegg snart;)

Anonym sa...

Hei Randi, for en nydelig boks du har funnet, elsker bare slike skatter :) Håper alt er bra med deg Randi, vi snakkes!

Ragnhild / Wallas Verden sa...

å for en lykke. alle boksene var kjempefine. spes. den første. så kjekt at det blir tatt vare på. lurer på om det ikke er en slik lommeapotek boks på hytta, en skikkelig rusten en tror jeg.
Må du ha en helt fantasktisk påske og kose deg masse.
Klem:)

Marit sa...

Hei på deg Randi!
Alt du finn - og kor flinke familien din har vore til å ta vare på det som sikkert av mange blir betegna som skrot....huff og huff...Har ein del ståande i kjelleren eg også, må berre få lage plass til det....
Det ligg noko til deg i bloggen min...;)
God påske om du er inne og les ...
Klem frå Marit

Liljekonvallen sa...

Ååååå, matboksen min :)

Slik hadde eg når eg var liten og gikk i barnehagen.(30-32 år sia) Lurer på om den finnes enda det må eg sjekke opp i ;)

Koseleg blogg du har :)

Ha ei fin helg.